WTMG

20 mei 2024 - Arcen, Nederland

De kop is er af!

Na 3 dagen fietsen en 216 km zitten we op een mooie natuurcamping in het rozendorp Lottum.

3 Dagen fietsen is één maar dat betekent ook 3 nachten in ons tentje. Na 2 jaar is dit weer ons onderkomen voor de komende maanden. En....dat is weer even wennen. Klein, laag, dunne stof en alles heeft z'n plekje maar wat was dat plekje ook alweer? Hoe efficiënt hadden we het ook alweer ingericht? En hoe bij regen?

Regen hebben gisteren gehad. De bui van 1400 uur was geen probleem, toen zaten we een pannenkoek te eten maar de 3 buien daarna! Het laatste stuk naar de veerboot naar Millingen aan de Rijn, in de regen. Het opzetten van de tent, in de regen en richting eethuis, in de regen. Het hoort er bij natuurlijk maar het vraagt wel wat aandacht voor: wie zit waar en waar ligt wat?

Het is tevens een test.

Toen ik, na het opzetten bij de buren om stroom vroeg, kregen we complimenten voor onze samenwerking. Ze waren er eens goed voor gaan zitten en hadden wrijvingen en op- en aanmerkingen verwacht! Maar niks hoor. Ach en toen ik vertelde dat we al 2 keer 3 maanden met dit ding op stap waren geweest en dan dus bijna elke dag dag de tent opzetten en afbreken, was het hen wel duidelijk. Met de samenwerking zit het wel goed.

Maar nu de titel van dit bericht!

WTMG

Dit betekent Welcome To My Garden en is een platform waarin mensen hun tuin beschikbaar stellen aan slow traveller's. Voor een donatie ben je lid en kun je via een kaart kijken of er ergens op je route in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Ierland een plekje wordt aangeboden. Er zijn al 4400! adressen. Er is altijd een toilet beschikbaar en voor de rest is het afwachten, met als enige tegenprestatie het verhalen van je reisverhaal.

Wij zijn zaterdag tegen 11 uur vertrokken, uitgezwaaid door vrienden en familie en de moeder van Annet van 96. Die dag wilden we niet al te ver en via de Lemelerberg zijn we in een WTMG tuin beland in Nijverdal. Ontvangst met koffie en een beschuit met aardbeien. Een douche met handdoeken stond ter onze beschikking en toen de eigenaren 's avonds weg moesten kregen we de sleutel zodat we konden afwassen en een glaasje wijn uit de koelkast konden halen. Wat een gastvrijheid.

Gisteren via de Holterberg naar de Rijn en vandaag via Groesbeek naar Lottum. De kop is er af, 3 bergen zijn beklommen en de tent begint alweer een beetje thuis te voelen, we voelen ons zitvlak ook maar....het is heerlijk om zo onderweg te zijn.

Groetjes Annet en Geert

1. Ap Brands:
    20 mei 2024
    Goed begin van jullie tour is het halve werk 😉
  2. Geeke Snijders:
    Mooie start! 🤩
    Goede reis en geniet van jullie vakantie! ☀️
  3. Jan Willem Wieltink:
    20 mei 2024
    De kop is er af. Mooie foto's en helemaal geen regen. Daar moet je ook niet te veel op letten. Die fietsjes vind ik echt wel wijs. Wat is het voor merk?
  4. Freda:
    20 mei 2024
    Als een geoliede machine gaat dat opzetten van de tent.
  5. Bertus en Janny:
    20 mei 2024
    Tip1: theetuin De Roode Vennen, in Broekhuizen vlakbij Lottum.
    Tip 2: ijssalon Clevers, Lottumseweg in Grubbenvorst.
  6. Edith Offenberg:
    20 mei 2024
    Kijk dat is, op de reven na, een goed begin. Fijn om de verhalen weer mee te kunnen maken
  7. Marjolein:
    20 mei 2024
    Geniet ze samen van de mooie ervaringen weer!
  8. Sandra:
    20 mei 2024
    Met de gastvrijheid zit het dus wel goed, hopelijk werkt het weer ook wat beter mee na een dag met veel buien!
  9. Marianne & Ad:
    20 mei 2024
    ga heerlijk genieten, dan genieten wij met jullie mee!
  10. Anne:
    20 mei 2024
    Altijd de eerste dagen even wennen lijkt mij en dat lees ik ook. Van WTMG had ik nog nooit gehoord maar ben daar ook niet naar opzoek geweest en jullie wel natuurlijk. Fijn dat mensen zo gastvrij zijn. Fijne voortzetting van jullie reis 🚴🏻🚴🏼‍♀️
  11. Berend de Boer:
    20 mei 2024
    Leuke verhalen hoop dat er nog heel veel komen dank jullie wel.
  12. Patrick en Muriel:
    20 mei 2024
    Lottum! Leuk plaatsje! HEel veel lol en plezier op dit nieuwe avontuur! Groeten, Muriel en Patrick
  13. Caroline Jans:
    20 mei 2024
    Neet oet Lottum, heerlijk liedje voor als de regen op je tentdak klettert. En je niets kunt doen elkaar vasthouden.
  14. Tonny Wieltink:
    20 mei 2024
    Al een lekke band gehad ?
  15. Jeanne en Robert:
    20 mei 2024
    De waterdoop hebben jullie vast gehad. Succes en leuke tip over de tuinen
  16. Antonius de IJsheilige:
    20 mei 2024
    Wat leuk om alles weer te lezen! Succes, veel
    plezier en goed gaan!
    Ps. is dat broertje Hans W. die naar lekke banden vraagt…?
  17. Dicky Dick:
    20 mei 2024
    Ha,ha, leuk om te lezen en jullie te 'volgen'. Op naar mooie avonturen, foto's, verhalen en......een zere kont!!!
  18. Arno Boekema:
    @G&A; heerlijke eerste blog! Mooie plaatjes alweer! Goed goan 👍
    @Toine; denk het wel want er staat een weddenschap op 😉😁
  19. Antje:
    20 mei 2024
    Wat cool en gezellig dat WTMG!
  20. Rob:
    Goede start!
    Leuk concept, WTMG, nooit van gehoord.
    Hele mooie reis en lekker genieten.
  21. Marja:
    21 mei 2024
    Superstoer allemaal! Ga zo door! En vooral véél zon!
  22. Saskia Berris:
    21 mei 2024
    Goed begin van jullie vakantie. Ik ben jaloers. Fijne tijd samen.
  23. Annemieke:
    21 mei 2024
    Wat een leuke manier om te kamperen. Gefeliciteerd met het slagen voor de relatietest.