Je weet niet wat je niet weet!
29 april 2025 - Palamós, Spanje
Gisteren (27/4) Pals bezocht. Tot dan was onze enige associatie aan Pals een gedateerde groepsaccomodatie op Terschelling met een dito keuken vol potten en pannen, een petroleum kachel, kille douches met een magere waterstraal en een slaapzaal met snurkende hardlopers. Maar zie hier! In Noord Spanje ligt Pals en wellicht ook de roots van Pals? Een middeleeuws stadje, uiteraard boven op een heuvel, bijna te mooi gerestaureerd en wordt beschouwd als één van de mooiste stadjes aan de Costa. Je bent op reis en weet niet waar je komt.
Zaterdag 26/4 had ik in Komoot een fietsroute gemaakt naar Palamós, een stad aan de kust. Route wordt dan geladen in ons fietsnavigatiesysteem en gaan, maar onze tocht strande op het strand. Wel een heel mooi strand in een fraaie en beschutte baai en met een kleine strandtent. Niemand verder dan de knieën in de zee - het is immers nog geen seizoen. Volgens Komoot kon je wel verder fietsen maar volgens ons alleen als de benen hebt van Van der Poel. Omgekeerd, stukkie terug en via een ander pad en met een ouderwetse kaart naar Palamós. Je bent op reis en weet niet waar je komt!
Je kunt ook op reis gaan en wel weten waar je komt. Neem een Corendon All iInclusive Antalya trip - niets mis mee voor die dat leuk vindt - ga door de poort, doe een bandje om, je portemonnee in de kluis en 10 dagen later visa versa.
Op onze fietsvakanties volgden we globaal wel een route maar maakten aan het eind van de fietsdag de route voor de volgende dag. Je moet dan even naar links of naar rechts, daar is het bijzonder, kregen we wel eens als advies. Goed bedoeld maar als je links gaat zie je niet wat er rechts is en anders om. Stick to the plan, we gaan rechtdoor en zien wat we zien.
Het is niet naar een bestemming, de reis is de bestemming.
Nu in onze camper is het iets georganiseerder maar ook nu weten we niet waar we morgen zijn. Gisteren was het plan om vandaag verder te gaan. Vanmorgen werden we wakker met zon op onze daktent. Geen wolkje te zien en buienradar houdt zich ook rustig dus we blijven nog een dag en maken er een stranddag van.
Vandaag (29/4) zouden we dus verder gaan maar we hebben een nieuw excuus. Door de massale stroomstoring van gisteren, in bijna geheel Spanje en Portugal, blijven we nog maar een dag zitten waar we zitten. Laten we de Spanjaarden maar niet storen in het opstarten van hun "leven"
Eigenlijk is reizen een ontdekking naar de onwetendheid.☆
☆(Uit Nexus, van Yuval Noah Hariri)
Adiós
Annet en Geert.
Joke:29 april 2025Jullie genieten daar lekker, relex. Groetjes
Marina:29 april 2025Zo'n massale stroomstoring hebben jullie dan ook weer meegemaakt! Veel plezier, wezijn benieuwd of jullie nog in Extremadura belanden ( camping Las Grullas )
Anne:29 april 2025Soms heb je van die dagen dat het anders gaat dan gepland maar dan is het wel de bedoeling dat je blijft genieten en dat doen jullie ook volgens mij. Mooie foto’s trouwens.
Sandra:29 april 2025Prachtige foto’s, lekker genieten samen!!
Arno Boekema:30 april 2025En wederom een paar super dagen gehad! Wat heeft jullie reis nog meer in petto? We blijven het volgen, grtz A&S
Gonnie:30 april 2025Heerlijk, zo is reizen bedoeld volgens mij
Carien:2 mei 2025Jullie hebben reizen tot een kunst verheven! Liefs, Carien