Zeeuwen

12 april 2025 - Groede, Nederland

Na een gastvrij onthaal van W&M in het kleurrijke Noordwijk aan Zee zijn we op een kleine naturistencamping in Zeeuws Vlaanderen beland.

Zeeuws Vlaanderen de streek van Nederland met de meeste zonuren en dat wordt, in iedergeval vandaag - zaterdag 12 april - helemaal waargemaakt. Het is strak blauw, matige wind en 20+ graden. We zitten op een centrale plek op de camping en zien vaste? gasten elkaar, op deze eerste mooie dag van het seizoen, begroeten. Hun vaste stek wordt ingericht, er komt van alles uit de auto en beurtelings komen de buren even langs of de nieuwkomer doet zijn of haar rondje. Daarna terug naar eigen stek.

Privacy is een groot ding op een naturistencamping en de camping ligt dan ook aan het eind van een doodlopende zandweg, midden in het land, met het vogelwahalla "Het Zwin Natuurpark" in zicht - terwijl we dit schrijven cirkelt er een enorme roofvogel (zeearend?) boven onze hoofd. De camping is omzoomd door bomen met midden op de camping een kleine poel en op 20 meter zien we een aalscholver en een reiger jagen op vissen en de boerenzwaluw op jacht naar vliegende insecten.

Een zwaluw overigens, die nog geen zomer maakt en die ook niet garant staat voor een mooi voorjaar. Vandaag is het 20+ maar de komende dagen wordt dat bij lange na niet gehaald. Het zou maar zo eens kunnen dat we sneller door Frankrijk gaan dan van te voren gedacht. Gelukkig zitten onze fietsen op onze auto en wij niet op de fiets.

De zee, de monding van de Westerschelde, ligt op 1,5 km en het gaat een strandmiddag worden.

Op strand is het zien en gezien worden en het leven trekt zich in slowmotion aan ons voorbij. De ultieme manier van onthaasten. De Westerschelde is ongeveer 11° en dat is met een strandtemperatuur van 20+ knap koud. Maar er is gedipt en nee er zijn geen foto's van! Als afsluiting wat eten en drinken in een strandtent, een topdag.

Groet,

Annet en Geert

1. Arno Boekema:
    12 april 2025
    Wat een heerlijke start van jullie welverdiende vakantie 🌞 Dat er nog maar vele fijne dagen mogen volgen 👍
  2. Jacq:
    12 april 2025
    Dat is een goed begin! Klinkt zalig.💕
  3. Caroline Jans:
    12 april 2025
    Lekker hoor! Binnenkort een duik gepland in de Oosterschelde. Als de watertemperatuur dan 11 graden is, dan teken ik daarvoor.
  4. Ton Staalstra:
    13 april 2025
    Mooie dag zo! Veel plezier weer.
  5. Peter Broekhuis:
    13 april 2025
    Heerlijk begin van jullie vakantie veel plezier en dito ontspanning gewenst.
    We blijven nieuwsgierig naar het vervolg verhaal.
  6. Bert Peters:
    13 april 2025
    Geniet van jullie reis en vakantie
  7. Joke:
    13 april 2025
    Wat fijn zo te beginnen met de vakantie, Zeeland is mooi , genieten maar.
  8. Joos:
    13 april 2025
    Jullie fietsen zien er zo wel kaal uit.
  9. Bram:
    Veel plezier Annet en Geert. Groetjes van Bram en Jan en Klazien
  10. Christie Horsting:
    14 april 2025
    Veel plezier. Geniet er van samen................
  11. Jan Willem Wieltink:
    14 april 2025
    De kop is er af. Onthaasten levert weer grote stukke proza op. Veel plezier, reflecie, rust, genieten enz. enz.
  12. Anne:
    14 april 2025
    Jullie hebben de kop eraf zo te horen aan alle reacties en wat betreft de zwaluw; laten we het hopen dat gezegde uit gaat komen voor ons allemaal. Heel veel moois toegewenst de komende weken. Hg. Anne
  13. Hanny Veenstra:
    14 april 2025
    Wat een bijzonder mooie start: kers op de taart; mag het de visarend zijn?
    Doorgaan zo!
  14. Magdalena:
    Prachtige foto’s ☀️ geniet van jullie vakantie, liefs Frans en Magdalena ❤️🥰
  15. Carien:
    15 april 2025
    Klinkt “hemels” ☺️
  16. Dicky Dick:
    16 april 2025
    Oeh......beter kan je je reIs niet beginnen......., want ik zag: BITTERBALLEN!!! Mjammie😋.